Arne Hyttnes, leder i Finansnæringens Hovedorganisasjon, tror at den økonomiske krisen i Spania kan føre til at folk flest må betale høyere renter på boliglånet.- Det må man regne med dersom problemene blir langvarige. Risikoen på å gi lån til banker har økt, og dermed også prisen på penger inn. Innkjøpsprisen må jo påvirke utsalgsprisen, sier han til NRK.Analytiker Pål Ringholm i meglerhuset First Securities tror også at uroen i finansmarkedene kan få konsekvenser for norske lånekunder.- De største norske bankene skal hente finansiering i utlandet, og for dem har kostnadene allerede blitt mye høyere. Vi snakker om at det har blitt nesten ett prosentpoeng dyrere for bankene å hente sine siste kroner, sier Ringholm, som tror nordmenn får regningen i løpet av få uker.- Det er særlig norske bedrifter og folk med store lån som bankene nå vil lempe de høyere rentene over på, mener han. (©NTB)