Forsvarer Afghanistan-engasjementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener risikoen for at terror som planlegges og tilrettelegges i Afghanistan når Norge, er blitt mindre.

Publisert 10. juli 2010 kl. 10.12
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
Utenriksminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse om omstendighetene rundt barna til den tidligere OL-vinneren Khalid Skah. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Utenriksminister Støre har dermed et annet syn på saken enn blant andre fredsforsker Kristian Berg Harpviken, skriver Aftenposten. Direktøren for fredsforskningsinstituttet i Oslo (PRIO) har med bakgrunn i terrorpågripelsene i Norge og Tyskland uttalt at trusselen mot Norge har økt på grunn av den norske deltakelsen i den NATO-ledede operasjonen i Afghanistan- Ja, jeg mener det internasjonale nærværet har redusert trusselen om terror fra Afghanistan mot andre land, sier Støre.- Men det betyr ikke at det ikke er en trussel, noe de siste dagene illustrerer, fortsetter utenriksministeren, som understreker nødvendigheten av å ikke trekke forhastede slutninger av den norske PST-saken.Støre mener mange kommentatorer de siste dagene har blandet sammen mange ulike forhold i omtalingen av saken, som utenriksministeren i lang tid har blitt orientert om.Til tross for dramatiske tapstall for de internasjonale styrkene i Afghanistan de siste månedene, holder Støre fast ved at ville vært en dårlig løsning å pakke sammen og reise hjem i dag. (©NTB)