Erna Solberg (H) støtter Norsk Industris krav til regjeringen om å få bedre konkurransevilkår, etter at det i går ble kjent at 28.000 årsverk har forsvunnet fra norske industribedrifter siden 2008.- Vi ber ikke om subsidier, men om konkurransedyktige vilkår, sier informasjonsdirektør i Norsk Industri, Finn Langeland til Nationen.I går skrev avisen at 28.000 årsverk har forsvunnet i den norske industrisektoren siden 2008. For dårlige konkurransevilkår får skylden av Langeland. Derfor krever organisasjonen nå at regjeringen gir industribedriftene en redningsvest for å sikre at ikke flere arbeidsplasser går tapt.- Det aller viktigste for oss er at regjeringen fører en ansvarlig økonomisk politikk, sier Langeland, og peker på at handlingsregelen må følges, og rentenivået i Norge må holdes lavt sammenlignet med konkurrerende industrinasjoner.De ti kravene organisasjonen har formulert til regjeringen, støttes av Høyre-leder Erna Solberg, som særlig vektlegger kravet om skattelette til bedriftseierne.- Regjeringen har mer enn doblet skattetrykket for de fleste mellomstore bedriftene i perioden under og etter finanskrisen, sier Solberg, som mener en langsiktig tankegang må inn i norsk industripolitikk.Norsk Industris krav til regjeringen innebærer blant annet etterlevelse av handlingsregelen, skattelette, 100 milliarder til næringsrettet innovasjon og forskning, oljevirksomhet i Nord-Norge og like regler for kvotehandel av klimagasser som EU-landene. (©NTB)