- Jeg var et verktøy som den amerikanske regjeringen brukte for å skape politisk press. Jeg har ikke drevet noe kjernefysisk forskning, sa Shahram Amiri da han kom tilbake til hjemlandet natt til torsdag.Han la til at han har vært ansatt ved et universitet hvor det ikke pågår noe hemmelig arbeid. Men forskeren mottok over 5 millioner dollar fra CIA for å forsyne dem med informasjon, skrev avisen The Washington Post torsdag og siterte ikke navngitte kilder i Washington.- Vi har informasjonen hans, og iranerne har ham, sier en av kildene.Shahram Amiri vil ikke bli avkrevd pengene, men han vil sannsynligvis få et problem med å få tilgang til midlene på grunn av de økonomiske sanksjonene mot Iran, skriver nyhetsbyrået DPA.Amiri viste V-tegnet da han klemte kona og sønnen sin på flyplassen i den iranske hovedstaden Teheran torsdag. Han kom til byen med et fly fra Doha i Qatar, ifølge iranske tjenestemenn.- Amerikanerne ville at jeg skulle si at jeg hoppet av til USA av egen fri vilje. De ville bruke meg til å avsløre falsk informasjon om Irans kjernefysiske arbeid, sa forskeren på en kort pressekonferanse.- Jeg er en enkel forsker som jobber på et universitet som er åpent for alle, og det ikke noe hemmelig som skjer der.