To fly var involvert i spionutvekslingen, et russisk og et amerikansk. De to flyene stilte seg ved siden av hverandre på oppstillingsplassen, og det ble kjørt i skytteltrafikk mellom dem.Så reiste det russiske flyet av gårde, deretter det amerikanske.- USA har overført ti russiske agenter til Russland, og Russland har løslatt fire personer som har vært fengslet i Russland, het det fra det amerikanske justisdepartementet fredag kveld.
Avtale
Dagen i forveien var avtalen kommet på plass. Ti russere ble utvist fra USA etter å ha sagt seg skyldig i ulovlig etterretningsvirksomhet. Like etter ble fire spiondømte personer benådet i Russland.Ifølge avisen Wall Street Journal var det CIA-sjef Leon Panetta og hans russiske kollega som ledet forhandlingene om den første spionutvekslingene mellom USA og Russland på 24 år.Noen timer etter byttet i Wien kom det russiske flyet til Moskva. Men de angivelige spionene ble raskt kjørt bort og skjermet fra journalister og fremmøtte på flyplassen.De ti russerne ble pågrepet den 27. juni, mistenkt for å ha fungert som ulovlige agenter for Russland i USA. Spionskandalen kom ubeleilig for de to landene, som har arbeidet hardt for å styrke forholdet seg imellom. (©NTB)