Professor Jon Samseth mener energiproblemene i Bergensområdet ikke blir løst ved å bygge en kraftlinje. Kjernekraft er på sikt det mest fornuftige, mener han.Ifølge Samseth, som er professor i energifysikk ved Universitetet i Akershus, er ikke en ny kraftlinje det Bergensområdet trenger aller mest, skriver Teknisk Ukeblad.- Problemet er ikke løst ved å bygge ny kraftlinje. Vi er også nødt til å bygge ny kraftproduksjon i området, enten i form av gasskraft eller kjernekraft, sier Samseth.Han mener at siden kjernekraft er det billigste og sikreste av disse to alternativene, så er det denne energiformen man bør velge å bygge ut.Fordi det vil ta minst ti år å bygge et atomkraftverk, mener Samseth at det er riktig å bygge en ny kraftlinje mellom Sima og Samnanger, men han foretrekker alternativet med sjøkabler.- Framtidige generasjoner vil synes det er fornuftig å velge sjøkabler, selv om det er dyrt i dag. Vi må gjenreise det klassiske miljøvernet i Norge, mener Jon Samseth. (©NTB)