Hardanger - et mareritt for Stoltenberg

Ulvik-ordfører Mona Hellesnes (V) forventer at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har noe nytt å legge fram på møtet tirsdag, ikke bare en repetisjon av budskapet om at kraftlinjen i Hardanger er vedtatt.

Statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix
Politikk
- Det har vi oppfattet, for å si det sånn. Men når vi blir innkalt på kort varsel til et møte på høyeste nivå, regner vi med at regjeringen ønsker å starte en dialog for å finne nye løsninger, sier Hellesnes til NTB.Sammen med åtte-ti andre kommune- og fylkespolitikere fra Hordaland ble hun fredag ettermiddag bedt om å møte på toppen av regjeringsblokken kl. 14 tirsdag. Hellesnes innrømmer at uttalelsene fra samordningsminister Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen ikke levner mye håp om kursendring, men hun er likevel svært spent på hva møtet vil føre til.Schjøtt-Pedersen har gjennom hele helgen tonet ned det de berørte kommunene måtte ha av forventninger til nye utspill fra regjeringen. Han har presisert at det bare er snakk om utdyping av argumentene som ligger til grunn for regjeringens beslutning, et slags supplement til tidligere høringer, befaringer og folkemøter.- Det skjer såpass mye denne uken, med møtet i Oslo tirsdag, Sp-ledelsens besøk i Hardanger onsdag og den store protestmarsjen neste helg, at vi forventer oss noe annet enn en gjentakelse av gamle uttalelser, sier Hellesnes. (©NTB)