Energiministeren varsler konkrete tiltak for løse striden rundt kraftlinjen i Hardanger, melder NRK. Ifølge VG kan traseen bli endret.Energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) sier til NRK at han vil presentere de nye tiltakene på dialogmøtet på Statsministerens kontor der en rekke Hardanger-ordførere deltar tirsdag ettermiddag.Etter det VG erfarer vil statsminister Jens Stoltenberg (Ap) legge fram nye planer for de omstridte mastene i Hardanger. Kilder i regjeringspartiene sier til VG at hovedgrepet vil være et forslag om en endret trasé for den omstridte kraftlinjen.Den nye planen skal ifølge VGs kilder innebære at mastene plasseres høyere oppe på fjellet, slik at de blir mindre synlige fra Hardangerfjorden.Det skal også være aktuelt å endre traseen slik at ledningen ikke krysser fjorden på samme måte. (©NTB)