Regjeringen har satset på skattelettelser i stedet for kamp mot arbeidsløshet, mener partiet.I et innlegg i Dagens Nyheter onsdag hudfletter Socialdemokraternas leder Mona Sahlin den borgerlige samarbeidsregjeringens arbeidspolitikk.Finanskrisen har delvis skylden for den høye ledigheten, men det er bemerkelsesverdig at antallet arbeidsløse i Sverige siden høsten 2006 har steget mer enn EU-snittet, mener Sahlin.- Regjeringen bærer et stort ansvar for dette, skriver partilederen.Ved hjelp av en rekke tiltak skal antallet langtidsledige bringes ned fra dagens 140.000 til 50.000 mennesker - om sosialdemokratene vinner valget.- Det er en vanskelig, men nødvendig utfordring, skriver statsministerkandidat Mona Sahlin.Med valget til ny nasjonalforsamling en drøy måned unna, tetner den svenske valgkampen til dag for dag. Sysselsettingspolitikk ser som ventet ut til å bli et sentralt tema før svenskene går til urnene 19. september. (NTB)