Ifølge Carol White ble diamantgaven overlevert av to menn som sent på natten kom på døren der supermodellen var innlosjert. Under en middag få timer tidligere hadde Liberias ekspresident lovt Campbell den kostbare gaven, forklarte White fra vitneboksen i Spesialdomstolen for Sierra Leone. De nattlige gjestene skal ha gitt Campbell et skittent papir, og sagt «her er diamantene».- Hun viste dem til meg. Hun var svært skuffet fordi de ikke var skinnende, sa White.Tidligere mandag forklarte også skuespiller Mia Farrow seg for spesialdomstolen, der Taylor står tiltalt for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Ifølge Farrow skal Naomi Campbell ha fortalt henne at Charles Taylor hadde gitt henne en «diger diamant».I retten i Haag forklarte Farrow at Campbell fortalte om diamanthendelsen ved frokostbordet etter en middag kvelden før, der Sør-Afrikas daværende president, Nelson Mandela, var vert. Allerede før hun satte seg ned ved bordet hadde Naomi Campbell begynt å fortelle om en hendelse som hadde skjedd i løpet av natten.- Hun sa hun var blitt vekket av menn som banket på døren hennes og som sa de var blitt sendt av Charles Taylor, og at de hadde gitt henne en veldig stor diamant, sa Farrow i retten.Campbell hadde videre sagt at hun ville gi diamanten til Nelson Mandelas barnefond.