Ap, SV og Sp får den laveste oppslutningen siden de overtok makten i 2005 på en ny meningsmåling.På Dagens Næringslivs partibarometer for august er de rødgrønne 20 mandater unna et stortingsflertall, mens Høyre og Frp får rent flertall alene. Dette er den samme tendensen som mange andre målinger har vist den siste tiden.Arbeiderpartiet får 27,2 prosent, Senterpartiet 4,8 prosent og SV 4,6 prosent på målingen som ble utført før regjeringen snudde i kraftsaken. Det betyr at Ap går tilbake med 3,5 prosentpoeng, SV med 2,1 og Sp med 0,1.Statsminister Jens Stoltenberg sier til Dagens Næringsliv at det kun er hardt og grundig arbeid hver dag som kan få de tre regjeringspartiene opp på meningsmålingene igjen. Han har ikke tro på enkle løsninger.Resultatene for de andre partiene (differansen fra forrige måned i parentes):KrF 5,3 (-0,2), Venstre 5,1 (+2,0), Høyre 25,7 (+2,2), Frp 24,0 (+0,7), Rødt 2,0 (+1,0), Andre 1,3 (+0,1). (©NTB)