Italia bør unngå nyvalg fordi det vil true den økonomiske veksten, mener landets president Giorgio Napolitano.Presidenten er den eneste med makt til å oppløse nasjonalforsamlingen og utlyse nyvalg i Italia. Han gjør det nå klart at han ikke ønsker å utlyse nyvalg for å få avklart situasjonen etter bruddet mellom statsminister Silvio Berlusconi og Gianfranco Fini, som sammen med flere partifeller trakk seg ut av regjeringskoalisjonen i juni.Etter bruddet er Silvio Berlusconis regjering i mindretall i den italienske nasjonalforsamlingen, og det har kommet signaler om at statsministeren ønsker nyvalg. Neste ordinære valg er i 2013.Presidenten erkjenner at regjeringen er alvorlig svekket, men understreker samtidig at han av hensyn til økonomien vil «ta alle steg som forfatningen krever». I praksis vil det si regjeringsforhandlinger heller enn nyvalg.- Den siste tida har vi sett positive og oppmuntrende signaler om bedring i produksjonen og ny vekst i Italia, selv om situasjonen fortsatt er vanskelig på verdensbasis, sier Giorgio Napolitano.- Men jeg undres, hva vil skje med dette landet om det går mot et politisk tomrom og et brutalt valgslag? legger han til. (©NTB)