Da røykeloven ble innført, fikk bingolokalene et unntak. Nå viser det seg at røykeloven likevel brytes daglig i slike lokaler.Loven gir bingohallene tillatelse til å ha egne røykeavdelinger, men kravet er at de ansatte ikke skal oppholde seg i disse røykerommene i arbeidstiden.Nå viser det seg at dette kravet blir brutt daglig, skriver Vårt Land.Loven brytes fordi bingovertene må gå inn i røykerommene for å selge bonger.- Vi prøvde å gjøre det slik at kundene på røyk måtte komme inn på ikke-røykavdelingen for å kjøpe bonger, men det fungerte ikke. Det ble et horribelt arbeidspress i fem til ti minutter, og det var mulighet for både rot og svindel. Så for å slippe det presset, velger de ansatte selv å gå rundt én og én til kundene på røykeavdelingen, forklarer Ståle Nilssen, hovedtillitsvalgt i bingofirmaet Connect.Arbeidstilsynet var ikke klar over forholdene og vil nå prioritere tilsyn i bingohaller mer enn før. (©NTB)