Den såkalte skattesaken, der Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt skal ha gitt uriktige skatteopplysninger om sin britiske ektemann, har ifølge danske medier tæret på partiets popularitet. Sammenlignet med målinger som ble gjort før sommeren, har partiet tapt sju mandater i Folketinget. Målingen som er utført av Greens Analyseinstitut, fanger dermed opp den samme tendensen som andre ferske målinger.Nylig viste en meningsmåling utført på vegne av Politiken og dansk TV 2, at den danske opposisjonen har gått fra solide 13 mandaters forsprang før sommeren, til en knapp ledelse på tre mandater over regjeringsblokken.Målingene viser at de borgerlige regjeringspartiene klarer å holde på velgerne, eller kaprer flere, samtidig som venstresiden går tilbake. De Konservative beholder sin oppslutning, mens regjeringspartiet Venstre, som har statsministeren, nå går fram etter lengre tid i motvind. (©NTB)