Sp-topper utenfor Geiranger kjemper for å få bygd høyspentmaster i eget distrikt. Nå frykter de utsettelser etter regjeringens ja til nærmere utredning av sjøkabel.Sp-toppene støtter opp om byggingen av høyspentmastene først og fremst fordi de ønsker å få fortgang i lokal kraftproduksjon som kan kobles til et nytt nett, skriver Klassekampen.I dag vil ikke Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) behandle slike lokale konsesjonssøknader fordi dagens nett mangler kapasitet.Nå frykter Sp-toppene i Geiranger-området at protestene mot kraftmastene gjennom Hardanger skal vanskeliggjøre deres sak.- Om det ender med sjøkabel i Hardanger, kan dette bli en mer aktuell diskusjon også her. Da frykter jeg en utsettelse også i vårt fylke, sier fylkesordfører i Sogn og Fjordane, Nils R. Sandal.Han får støtte fra partifellene Jenny Følling og Gerd Dvergsdal, ordførere i henholdsvis Gaular og Jølster.Alle er bekymret over at byggingen av kraftlinjen mellom Ørskog og Sogndal kan bli den neste tilspissede kraftkampen for regjeringen. (©NTB)