Brekks dagligvareutvalg trenger mer tid

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekks (Sp) utvalg som utreder maktforhold i dagligvaremarkedet ber om fire ekstra måneder til arbeidet sitt.

Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp). Foto: Scanpix
Politikk

Utvalgets egentlige frist går ut 1. november, men trenger fire måneder til før det er i mål med oppdraget, skriver Nationen.- Interessen rundt arbeidet vårt er enorm. Nå forventes det at det kommer klare svar på bordet. Det er også en god del myter jeg tror må avlives. Da blir det viktigere at vi bruker den tiden vi må enn å levere fra oss noe halvgodt, sier utvalgets leder Einar Steensnæs.Utvalget er nedsatt av Brekk sammen med barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) og fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap).Det skal kartlegge styrkeforholdene på det norske dagligvaremarkedet, vurdere utviklingen og foreslå tiltak for å ivareta folks interesser når det gjelder pris, vareutvalg, kvalitet og tilgjengelighet.Utvalget skal også se på åpenhet og innsyn i hele matvarekjeden. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv