Golar LNG får drahjelp av myndighetene

Et norsk LNG-fremstøt i Tyskland setter fart på Golar LNG-aksjen.

Golar LNG-skipet Golar Spirit - Foto: Selskapet

Økt bruk av flytende naturgass (LNG) i skipsfarten blir et av hovedtemaene under de politiske samtalene statssekretær Rikke Lind i Nærings- og handelsdepartementet skal ha med sin tyske kollega i Berlin 8. september.- Bruk av LNG i skipsfarten imøtekommer både krav til miljø og skipsfartens konkurranseevne. Norge har i dag en sterk LNG-klynge. Dette er en klynge vi ønsker å videreutvikle. Tyskland som alle andre store skipsfartsnasjoner, bør ha interesse av å satse på LNG, sier Lind i en melding.Hun viser til at flytende naturgass som drivstoff på skip, vil eliminere partikkel- og svovelutslipp, minske CO2-utslipp og redusere NOx-utslipp med 90 prosent.Spørsmål knyttet til fornybar energi og økonomisk utvikling i Norge og Tyskland står også på agendaen.Golar LNG stiger 5,7 prosent til 69 kroner.