Haga får svar på FN-jobb

Tidligere Senterparti-leder Åslaug Haga vil innen en uke få svar på om hun blir den nye lederen for FNs enhet for kvinner og likestilling.

Åslaug Haga Foto: Scanpix
Politikk

Tidligere Senterparti-leder Åslaug Haga vil innen en uke få svar på om hun blir den nye lederen for FNs enhet for kvinner og likestilling.Haga skal mandag bli telefonintervjuet av hodejegere fra FN med sikte på toppjobben som leder av den nye FN-enheten, skriver Aftenposten.Enheten skal etter planen bli like viktig for kvinne- og likestillingsspørsmål som UNICEF er for barn.Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) var med på å utrede reformarbeidet som har ført til opprettelsen av den nye enheten, og Stoltenberg har lobbet for Haga direkte overfor FNs generalsekretær Ban Ki-moon.Ban avgjør til sjuende og sist hvem den nye nære medarbeideren blir. Haga står på en kandidatliste av ren høflighet overfor Norge som stor bidragsyter, ifølge FN-diplomater.Én het kandidat til stillingen skal være Chiles ekspresident Michelle Bachelet, men hun har ikke erklært sitt kandidatur. Den offisielle listen domineres av kandidater fra Afrika, Malaysia og Sør-Amerika.Etter intervjurunden er over skal FNs hodejegere levere en liste på tre navn til Ban. Han kan likevel velge å ta direkte kontakt med andre om han ikke er fornøyd. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv