Kraftig nedgang i asylsøkere

Ferske tall viser at Norge har den kraftigste nedgangen i antall asylsøkere i hele Europa. I Sverige går det den motsatte veien.

Foto: Scanpix

I nabolandet har hele 18.300 personer søkt asyl så langt i år. Det er en økning på 36 prosent. I Norge er det omvendt. Så langt har 5.311 søkt asyl, en nedgang på hele 46 prosent, skriver Dagsavisen.- I år har Norge den høyeste nedgangen i antall asylsøkere i Europa, mens i fjor hadde vi den største veksten, sier direktør Ida Børresen i Utlendingsdirektoratet.For to år siden innførte den rødgrønne regjeringen kraftige asylinnstramninger, og det er hovedårsaken til at færre nå ber Norge om beskyttelse fra væpnede konflikter og krig.Blant andre nordiske land har Danmark en økning på 30 prosent, mens Finland har en tilbakegang på 26 prosent i antall asylsøknader. (©NTB)