Polen budsjetterer med 5 prosent underskudd

Den polske regjeringens forslag til statsbudsjett for 2011 innebærer et samlet underskudd på 5 prosent, ifølge Polens statsminister Donald Tusk.

Polsk flagg - Foto: Scanpix
Politikk

Den polske regjeringens forslag til statsbudsjett for 2011 innebærer et samlet underskudd på 5 prosent, ifølge Polens statsminister Donald Tusk.Statsminister Tusks sentrumsliberale regjering godkjente sent tirsdag kveld underskuddsbudsjettet.Forslaget innebærer at de totale utgiftene på 313,5 milliarder zloty (628 milliarder kroner) overstiger de forventede inntektene på 273,3 milliarder zloty (547 milliarder kroner) neste år.Salg av statseide selskaper og eiendom er ventet å bringe inn over 15 milliarder zloty, og veksten i BNP anslås av regjeringen til å bli på 3,5 prosent.Polen var det eneste EU-landet der økonomien ikke krympet i fjor, men landets budsjettunderskudd er i år på hele 7 prosent av BNP.Landets samlede statsgjeld er beregnet til 53,2 prosent av BNP i 2010, og kommer ifølge finansdepartementet til å øke til over 54 prosent de neste to årene.Ifølge EUs regler kan ingen EU-land ha en statsgjeld på over 60 prosent av BNP, mens underskuddet på budsjettet ikke skal overstige 3 prosent. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv