Politifolk betaler av egen lomme

Fire politifolk betaler oppholdet i Albania av egen lomme i en menneskehandelssak. Politidirektoratet avslo å dekke utgiftene.

Foto: Scanpix

Poenget med reisen er å uttransportere to albanere i 30-årene som har sonet ferdig en straff for grov menneskehandel med en 17 år gammel jente. I tillegg vil politiet utvide reisen for å møte albansk politi samt oppsøke den nå 19 år gamle jenta som var offer i saken, skriver Bergens Tidende.- Vi ønsker å forsikre oss om at informasjonen kommer fram til rette personer i politiet, sier politioverbetjent Hans Salbu, som organiserer turen.Kun turen fram og tilbake i forbindelse med uttransporteringen blir dekket.- Vi betaler selv for opphold i tre ekstra dager. Vi er på jobb og får lønn for dagene, og vi kommer til å ha et svært viktig faglig utbytte av turen, sier Salbu.Morten Hojem Ervik, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Politidirektoratet (POD), avslo søknaden om å få dekket oppholdet.- POD sitter ikke med midler som kan deles ut på denne måten. Vi tildeler på forhånd, så er det opp til det enkelte politidistrikt å disponere pengene, sier Ervik.Politimester i Hordaland, Ragnar Auglend, vil se nærmere på saken. Han anbefalte søknaden som ble avslått hos POD, men sier de aktuelle polititjenestemennene ikke har søkt til ham om støtte til reisen.- Trolig er de kjent med den svært stramme ressurssituasjonen i distriktet, og har tenkt at de ikke kan søke om midler herfra. Jeg synes det vitner om svært engasjerte politifolk som vil betale noe slikt selv, men det er ikke slik det skal være, sier Auglend. (©NTB)