Skuffende USA-tall

Veksten i privat sysselsetting i USA synker.

Foto: iStockphoto

ADP-indikatoren for veksten i privat sysselsettingen i USA viser en nedgang på 10.000 jobber i August, mot ventet en økning på 19.000, melder Reuters .Tallene for juli ble i tillegg nedjustert fra 42.000 til 37.000.Tidligere i dag uttalte senioranalytiker Katrine Boye i en rapport at ADP- Indikatoren kan påvirke forventningene til fredagens viktige arbeidsmarkedsrapport.- De siste tre månedene har ADP i gjennomsnitt ligget 10.000 under non-farm payrolls-tallene. Det er noe mindre feilmargin enn det ofte har vært tidligere, avslutter Boye.Det er, i følge Bloomberg, ventet at fredagens ADP-rapport vil vise en økning på 42.000 jobber i privat sektor i august, etter en økning på 71.000 i juli.Arbeidsledighetene er ventet å øke fra 9,5 til 9,6 prosent.Sysselsettingstallene fra lønningssentralen ADP viser beregnet endring i antall sysselsatte personer i løpet av sist måned, utenom landbruk industri og regjering. ADP leverer lønnstjenester til mange selskaper i USA.