Strøm-Erichsen tiet om taksten

Anne-Grete Strøm Erichsen unnlot å opplyse i sin selvangivelse at to afghanske tepper hun hadde fått var taksert til 44.000 kroner.

Anne-Grete Strøm-Erichsen - Foto: Scanpix
Politikk

I et brev til skattemyndighetene opplyser Strøm-Erichsen at hun selv gjorde verdivurderingen av de to teppene da hun førte dem opp på selvangivelsen. Hennes vurdering var at de totalt var verdt 8.000 kroner, fordi det var det de ville ha kostet i Afghanistan.Forsvarsdepartementet vurderte teppene til 44.000 kroner, en vurdering Strøm-Erichsen kjente til, men hun la likevel ikke med dokumentet med denne vurderingen i selvangivelsen, skriver VG.- Jeg var spesifikk på at jeg oppga afghansk verdi. Dermed er det opp til skatteetaten å vurdere om dette er rett eller feil, sier Strøm-Erichsen.Skatteekspert Johan Petter Hartz-Hansen ved Norges Handelshøyskole slakter statsrådens egenmelding.- Det er helt klart at vi blir skattepliktige av verdien av gavegjenstandene i Norge. Omsetningsverdien er skattelovens klare utgangspunkt, og da gjelder det omsetningsverdi i Norge, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk