Tankskip på grunn i Nordvestpassasjen

Et tankskip med 9 millioner liter dieselolje om bord har gått på grunn i Nordvestpassasjen.

Foto: Scanpix

Skipet satte seg fast på en sandbanke sørvest på øya King William Island onsdag, opplyser den canadiske kystvakten til CBC News.Hendelsen ble først kjent torsdag.Selskapet som eier tankskipet, Woodward's Oil, samarbeider med myndighetene om å få dratt skipet av sandbanken.- Kystvaktskipet Henry Larsen har nettopp kommet til området og ligger for anker utenfor Gjoa Haven, forteller talsperson for kystvakten Larry Trigatti til CBC.Gjoa Haven er stedet tankskipet var på vei til med forsyninger av drivstoff.Ifølge Trigatti er det flere skjær og grunner i området.- Derfor må vi være veldig forsiktige, sier han, og legger til at kystvakten overvåker situasjonen fra et helikopter.Trigatti understreker at det ikke har lekket ut dieselolje fra tankskipet, og at besetningen på tankskipet ikke er i fare. (©NTB)