Trykker Muhammed-tegninger på nytt

De omstridte Muhammed-karikaturene trykkes på nytt i Danmark når tidligere redaktør i Jyllands-Posten Flemming Rose kommer med sin nye bok.

Rundt 3000 demonstranter samlet på Universitetsplassen i Oslo, i protest mot Muhammed-tegningen som ble trykket i Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Politikk

Boken «Taushetens tyranni» utgis torsdag, på dagen fem år etter at Jyllands-Posten trykket de omstridte karikaturtegningene av profeten Muhammed. Rose har valgt å publisere tegningene på nytt i boken sin.Tegningene førte til voldsomme protester over hele den muslimske verden, og Jyllands-Posten og tegner Kurt Westergaard har blitt utsatt for flere angrep og trusler om angrep.Samtidig viser en meningsmåling at knapt halvparten av danskene støtter Jyllands-Postens publisering av Muhammed-tegningene. Målingen, som er gjort av Voxmeter for nyhetsbyrået Ritzau, viser at 48 prosent i dag mener det var riktig av avisen å trykke tegningene, mens 38 prosent mener det var feil.

Nyheter
Politikk