Vil ha flere nynorske mynter

At Norges Bank vil fjerne 50-øringen, er en dårlig nyhet for målfolket. Da forsvinner nemlig én av to mynter der det står «Noreg».

Foto: Scanpix
Politikk

At Norges Bank vil fjerne 50-øringen, er en dårlig nyhet for målfolket. Da forsvinner nemlig én av to mynter der det står «Noreg».Både kronestykket, tikroningen og 20-kroningen er preget med «Norge», mens den fortsatt eksisterende 50-øringen samt femkroningen er preget med «Noreg».- Når 50-øringen forsvinner, bør resten av myntene endres, slik at det står både «Noreg» og «Norge» på hver valør, sier nestleder i Noregs Mållag, Jens Kihl, til Dagsavisen.Kommunikasjonsdirektør Siv Meisingseth i Norges Bank vil ikke kommentere det konkrete forslaget.- Men vi tar med oss Mållagets synspunkt i våre framtidige vurderinger, sier hun.Norges Bank har foreslått å fjerne 50-åringen fordi den brukes lite, og fordi vi roter bort mellom 15 og 22 millioner av den hvert år. (©NTB)

Nyheter
Politikk