Al-Qaida-leder vil angripe Vesten

Al-Qaidas amerikanske talsmann Adam Gadahn oppfordrer igjen muslimer i Vesten til å angripe mål i vestlige stater.

Empire State Building i New York City, USA - Foto: Scanpix
Politikk

- Til mine muslimske brødre i statene i den sionistiske korsfarerkoalisjonen, vit at hellig krig er deres plikt, sa Gadahn på en video som ble kjent lørdag.Han henvendte seg til muslimer «som lever i elendige forsteder i Paris, London eller Detroit, eller som reiser til Amerika eller Europa for å studere eller tjene sitt daglige brød på gatene».Han oppfordret dem til å «utføre heroiske operasjoner som angrepet på det amerikanske konsulatet i Peshawar og den danske ambassaden i Islamabad».Gadahn ble født i 1978 i California og har dukket opp på flere al-Qaida-videoer.Samme dag dukket en annen al-Qaida-aktivist med amerikansk bakgrunn opp på en annen video.Den 39 år gamle Anwar al-Awlaki, som trolig befinner seg i et avsidesliggende område i Jemen, ble født i New Mexico og ble kjent i fjor på grunn av sine forbindelser til en amerikansk major som skjøt 13 mennesker i USA og den nigerianske studenten som prøvde å sprenge et fly ved Detroit.(©NTB)

Nyheter
Politikk