Arbeiderpartiet går fram med hele 4,3 prosentpoeng på målingen Synovate har gjort for Dagbladet i oktober. Likevel ligger partiet 3,3 prosentpoeng lavere enn fjorårets valgresultat.Statsminister Jens Stoltenberg sier målingen i Dagbladet bekrefter en tendens som har vært vedvarende gjennom oktober.- Det er inspirerende med gode målinger, og dette henger sammen med at vi har fått snakke om de politiske sakene, sier Stoltenberg.I samme måling går Høyre tilbake med 1,4 prosentpoeng til 25,5 prosent, mens Frp går tilbake med 2,6 prosentpoeng til 21,7 prosent. Høyre ligger likevel 8,3 prosent over valgresultatet.Kristelig Folkeparti går fram 0,7, men ligger fortsatt under sperregrensa med en oppslutning på 3,9 prosent. Sosialistisk Venstreparti ligger stabilt på 5 prosent, mens regjeringspartner Senterpartiet øker med 0,2 til 4,4 prosent. Venstre er over sperregrensa med sine 4,8 prosent, fram 0,6. (©NTB)