Blar opp 23 milliarder kroner mot aids

USA vil i løpet av de tre neste årene gi 4 milliarder dollar til å bekjempe aids, malaria og tuberkulose. Beløpet tilsvarer over 23 milliarder kroner.

Foto: Scanpix
Politikk

USA vil i løpet av de tre neste årene gi 4 milliarder dollar til å bekjempe aids, malaria og tuberkulose. Beløpet tilsvarer over 23 milliarder kroner.Det amerikanske utenriksdepartementet sier at bevilgningen er uten sidestykke. Den innebærer en økning på 38 prosent til disse formålene i perioden 2011-2013.Det understrekes også at pengene blir gitt i en tid da USA står overfor store budsjettutfordringer, og at ingen andre giverland kan vise til en så kraftig opptrapping i kampen mot de tre sykdommene.FN har i alt mottatt 11,7 milliarder dollar, nesten 69 milliarder kroner, til det globale fondet som skal brukes til å bekjempe blant annet aids i en treårsperiode, opplyser FNs generalsekretær Ban Ki-moon.Kunngjøringen kom samme dag som over 40 giverland, private stiftelser og organisasjoner var samlet i New York for å styrke fondet. (©NTB)

Nyheter
Politikk