- EU-ledere enige om budsjettiltak

EU-lederne vedtok torsdag formelt en pakke med tiltak for å skjerpe budsjettdisiplinen på tvers av medlemslandenes grenser.

Euro-skulpturen utenfor den Europeiske sentralbanken i Frankfurt - AP Photo/Michael Probst

Endringene er de største siden euroen ble innført i 1999, opplyste en diplomatisk kilde til AFP torsdag kveld.Pakken med tiltak er utarbeidet av en arbeidsgruppe ledet av EU-president Herman Van Rompuy, og Unionens finansministre ble enige om den allerede i forrige uke.EUs stats- og regjeringssjefer er ifølge kilden også enige om behovet for å skape et permanent krisefond, slik at man kan hjelpe land som kommer i samme situasjon som Hellas.Men hvordan et slik fond skal etableres, er det fortsatt ingen enighet om. Tyskland og Frankrike mener en endring av Lisboa-traktaten må til, noe som er svært omstridt. (©NTB)