Gull og diamanter for 40 millioner kroner forsvant i det som er norgeshistoriens største gulltyveri. Gjerningsmennene tok seg gjennom sju dører og betongvekker for å nå fram til hvelvet under innbruddet 13. februar i år.25-åringen som mistenkes for å være hovedmannen, ble pågrepet forrige uke etter en dramatisk biljakt utenfor hovedstaden Tirana i Albania, melder TV 2. Mannen skal ha forsøkt å stikke av da han oppdaget at politifolkene skulle til å pågripe ham, ifølge etterforskningssjef John Roger Lund ved avdeling for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.Pågripelsen kom etter et unikt samarbeid mellom norsk og albansk politi. DNA-spor på åstedet skal ha ledet til et gjennombrudd for politiet.Torsdag reiste en etterforsker, en politiadvokat og en statsadvokat fra Oslo, for å overlevere bevismaterialet til albanske myndigheter.- Dette er helt unikt i norsk sammenheng. Vi har altså fått all den hjelpen og støtten vi har trengt av politiet nede i Albania, sier Lund.25-åringen sitter nå varetektsfengslet i Tirana. Han vil også bli stilt for retten i Albania. Til sammen er sju personer siktet i saken.Utbyttet i gull og diamanter fra milliontyveriet er fortsatt borte.- Saken er ikke ferdig oppklart før utbyttet er kommet til rette, sier Lund. (©NTB)