Fersk rentedom fra Japan klar

Den japanske sentralbanken avholdt rentemøte torsdag og her er deres rentedom i denne omgang. Det har i tillegg tikket inn skuffende makrotall fra landet.

Foto: Creative Commons

Den japanske sentralbanken holdt som ventet dagslånrenten uendret i intervallet 0,0-0,1 prosent etter sitt rentemøte torsdag, melder Bloomberg.Samtidig besluttet sentralbanken å holde fast ved sitt kredittprogram på 30 billioner yen.I tillegg ble bankens aktivakjøpsprogram holdt uendret på fem milliarder yen.Renten i Japan har nå vært på 0,1 prosent siden desember 2008.Samtidig er det klart at den sesongjusterte detaljomsetningen i Japan falt 3,0 prosent i september sammenlignet med måneden før, og omsetningen på årsbasis steg med 1,2 prosent.På forhånd var det ventet at detaljomsetningen ville falle med 0,5 prosent på månedsbasis og stige med 3,2 prosent på årsbasis.