Hacket Nobelkomiteens nettsider

Nobelkomiteens hjemmesider ble tirsdag hacket fra en taiwansk IP-adresse. Besøkende på siden risikerte å laste ned en såkalt «trojaner», men sidene skal nå være i orden.

Thorbjørn Jagland, leder av Den Norske Nobelkomiteen. Foto: Scanpix
Politikk
Besøkende risikerte å få lastet ned en trojaner som legger seg inn i Windows og deretter forsøker å koble seg opp tilbake til angriperen via en IP-adresse ved et universitet i Taiwan, skriver Aftenposten.no.- Det er ikke noe farlig å besøke nettsidene nå, problemet er rettet opp, sier Sigrid Langebrekke ved Det Norske Nobelinstitutt.På en test som Telenors sikkerhetstjeneste utførte, klarte ingen av 41 forskjellige antivirusprogrammer å oppdage trojaneren.Nettsidene til Nobelkomiteen er blitt hyppig besøkt etter at årets fredspris gikk til den kinesiske menneskerettighetsaktivisten Liu Xiaobo. (©NTB)