I en ny rapport konkluderer Human Rights Watch med at Meles Zenawi og hans parti bruker bistandsmidler til å knuse politiske motstandere, skriver Aftenposten. Samtidig slår Riksrevisjonen fast at Norges arbeid for å forhindre korrupsjon i forbindelse med bistanden til Etiopia har vært utilstrekkelig.Norges strategi er å vri bistand fra frivillige organisasjoner og FN over til stat-til-stat-bistand, hvor myndighetene er avtalepartnere. I fjor ga Norge nærmere 240 millioner kroner i bistandsmidler til Etiopia totalt, og landet er tiltenkt langsiktig støtte.Tom Porteous, direktør ved London-kontoret til Human Rights Watch, er skeptisk til Norges nye strategi.- Jeg synes det er en dårlig idé. Helt til Norge er helt sikker på at pengene ikke vil gå til å støtte et undertrykkende regime, bør norske myndigheter ikke gi stat-til-stat-støtte, sier han.Utviklingsminister Erik Solheim (SV) sier til Aftenposten at han vil undersøke hvor godt Human Rights Watch belegger sine påstander om at etiopiske myndigheter bruker bistand som politisk våpen.Regjeringen vil også følge opp Riksrevisjonens merknader, ifølge Erik Solheim. (©NTB)