Han vil imidlertid ikke tone flagg før han gir beskjed til valgkomiteen i desember.Dagens første nestleder, og av mange sett på som den eneste lederkandidaten utenom Hareide, Dagrun Eriksen, har kommet til at hun ikke vil stille til valg som leder, men utelukker ikke å fortsette som nestleder.Etter uttalelser fra flere fylkeslag om at hele den sittende ledelsen bør stille sine plasser til disposisjon, er Hareide i realiteten den eneste kandidaten som kan samle partiet, særlig etter at Hans Olav Syversen har gjort det klart at han ikke er noen lederkandidat.Hareides kandidatur styrkes også ved at Eriksen peker på ham som Dagfinn Høybråtens etterfølger.Både Hareide og Eriksen var ettertraktet av media etter den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. Eriksen for å forklare hvorfor hun ikke ville bli leder, mens Hareide etter beste evne prøvde å forklare at ledervalget ikke er avgjort.