KrF stiller krav til nestleder

Konservative medlemmer i Kristelig Folkeparti kan godta Knut Arild Hareide som ny partileder, men da må minst én av nestlederne komme fra den konservative delen av partiet.

Knut Arild Hareide. Foto: Morten Holm / Scanpix

Det sier KrF-politikere som Bergens Tidende har vært i kontakt med. Ifølge avisa er få eller ingen KrF-politikere villige til å peke på andre enn Knut Arild Hareide som ny partileder, men vilkåret for støtte er at minst én av nestlederne må komme fra KrFs konservative fløy.- Jeg vil si det er helt avgjørende. Vi snakker om et være eller ikke være for KrF, sier Bjarte Ystebø, redaktør i den kristne avisa Norge IDAG.Karl Johan Halleråker, nestleder i Bergen KrF og tidligere generalsekretær i Indremisjonsforbundet, sier Hareide vil trenge «verdikonservativ kompetanse rundt seg».Anita Apeltun Sæle mener partiets ledere har vært for liberale i verdispørsmål.- Det er mangelen på verdikonservative i partiledelsen som er skyld i de miserable meningsmålingene, sier hun. (©NTB)