- Løslatelse i Kina ingen reaksjon på fredspris

Drapssiktede Zhao Fei ble ikke løslatt som følge av en reaksjon på fredsprisen, hevder UD.

Foto: Øyvind Hagen / Statoil
Politikk

Drapssiktede Zhao Fei ble løslatt som følge av mangel på etterforskningsdokumenter fra Ungarn, ikke som reaksjon på fredsprisen, opplyser UD.Det er politiets liaisonoffiser for de nordiske landene i Kina som opplyser dette via Utenriksdepartementet. Ifølge en rapport skal den drapssiktede Zhao Fei ha blitt løslatt allerede flere dager før fredsprisen ble offentliggjort forrige fredag.- I henhold til de opplysningene vi har ble Fei løslatt 30 dager etter at han ble pågrepet, sier informasjonssjef Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til NTB.Fei meldte seg selv for kinesisk politi allerede 29. august, dagen etter at drapet på Pernille Marie Thronsen skjedde i Ungarns hovedstad Budapest. At han ble løslatt skal skyldes bestemmelser om varetekt i kinesisk lov. (©NTB)

Nyheter
Politikk