Nedgraderer Irland

Irlands kredittrating nedgraderes fra AA- til A+ av ratingsfirmaet Fitch.

En irsk kvinne i en Allied Irish Bank-minibank - Foto: Scanpix
Politikk

Ratingsbyrået Fitch nedgraderer Irlands kredittutsikter to hakk, fra AA- til A+. Tidligere i år, nærmere bestemt i april, ble Irland nedgradert fra sin topprating, AAA, ifølge MarketWatch.Fitch begrunner nedgraderingen med at Irland har hatt et fall på nærmere 14 prosent i bruttonasjonalprodukt fra 2007 til 2010, som er et langt høyere fall enn for andre land.Fitch ser likevel Irlands utsikter som relativt stabile, med tanke på regjeringens innstramming av budsjetter og en påbegynt rehabilitering av banksektoren.- Alle disse faktorene har hjulpet til å stabilisere kredittutsiktene for Irland, sier en av direktørene i Fitch, Chris Pryce.

Nyheter
Næringsliv