Natt til søndag 31. oktober klokka 03:00 slutter sommertiden. Det betyr at klokken skal stilles én time tilbake og at det er mørkere kvelder i vente. Det er Justervesenet som kommer med påminnelsen.
Stille klokken frem eller tilbake?Hva er sommertid?
Mange husker ikke om klokka skal stilles frem eller tilbake ved overgangen sommertid/normaltid. En huskeregel er denne: På høsten lengter du tilbake til sommerferien og stiller klokken tilbake. Om våren ser man frem til sommerferien, og stiller derfor klokka en time frem.Sommertid er den delen av året hvor klokkene stilles 60 minutter (en time) fram i forhold til normaltid. For land i EU/EØS-sonen starter sommertiden klokken 02:00 siste søndag i mars og slutter 03:00 siste søndag i oktober. Andre land, som for eksempel USA og Canada, har andre start- og stoppdatoer for sommertid. Dette gjelder ikke minst land på den sørlige halvkule som har sommertid i perioden oktober til februar/mars.