Støre (Ap) sier til NTB at han har registrert stor interesse for ukas statsbesøk i Slovakia fra norsk næringsliv. Næringslivsdelegasjonen teller 70 personer.- Det er mer enn de fleste statsbesøkene jeg har ledsaget kongeparet på, og da har det vært større land enn dette. Det er et uttrykk for at Slovakia er interessant både som marked og som utgangspunkt for en større region. Det er et samfunn i kraftig utvikling og ligger midt i Europas kultur og næringsliv. Det er et land vi har mange muligheter for samarbeid med hvis vi griper dem, sier utenriksministeren.Samarbeidet mellom Norge og Slovakia kan ifølge UD med fordel bygges ut på de fleste felter. Partnerskap i NATO og gjennom EØS er ifølge Støre ankerfestene for samarbeidet. Han mener Norge kan bidra med mye:- Når det gjelder råvarer har de alt, utenom hav. Det har vi til gjengjeld en del av. Som en ung nasjon som nylig har funnet sin identitet kan Slovakia også få bidrag fra oss.