- Obama mister sin høyre hånd

President Barack Obama mister trolig en av sine aller viktigste rådgivere.

President Barack Obama - Foto: David Katz/Obama for America
Politikk

Etter mindre enn to år i jobben forlater stabssjef Rahm Emanuel Obama for å kjempe om ordførerjobben i hjembyen Chicago.Ryktene om Emanuels flytteplaner har versert i flere dager, og torsdag varslet Obama at han dagen etter ville komme med en kunngjøring om personale i Det hvite hus. Ifølge kilder nært knyttet til administrasjonen i Washington vil Emanuels avgang bli kunngjort.Stabssjefen er blitt omtalt som Obamas høyre hånd, og har fått økenavnet «Rahmbo» for sin nådeløse stil.Ifølge amerikanske medier er seniorrådgiver Pete Rouse den heteste kandidaten til å ta over for Emanuel, i alle fall midlertidig. Rouse var stabssjef for senator Obama fra 2005 til 2008. (©NTB)

Nyheter
Politikk