En øvelse over Trondheimsfjorden kunne ha utartet til en virkelig redningsaksjon da helikopterpilotene ble blendet av laserlys.Pilotene rapporterte straks til flytårnet på Værnes, som igjen tok kontakt med politiet, melder adressa.no. De rykket ut til Ranheim kirke, forteller operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt.- To personer hadde gått ut av en bil og drev med laseren foran kirken, hvor det foregikk konfirmasjonsundervisning. De to forsvant imidlertid før vi kom, så ingen er pågrepet, sier Kyllo til NTB.Det var en svært sterk, grønn laser som ble brukt. Kyllo understreker hvor farlig en slik laser kan være. Lasere med en styrke på for eksempel 200 megawatt kan gjøre alvorlig skade på øyet.- Slik laserblending er ekstremt farlig, og kan forårsake alvorlige ulykker. Det er sikkert artig for dem som holder på, men de skjønner ikke konsekvensene av det. Man kan bli fullstendig blendet, sier han. (©NTB)