Trass i drastiske innstrammingstiltak er det uunngåelig at Hellas i praksis misligholder gjelden sin, som dermed må omstruktureres, mener en fremstående økonom.- Det er umulig for Hellas å overleve med en gjeld som når 150 prosent av den totale produksjonen. Det er nødvendig med en kontrollert omstrukturering av gjelden, sier professor Nouriel Roubini ved New York University til den greske avisen Kathimerini.Omstrukturering av gjeld kan innebære reforhandling av betingelser eller sletting av gjeld. Hensikten er å bedre likviditeten.- Hvis du ikke ønsker å kalle det mislighold, kan du kalle det omstrukturering under press. Det har skjedd så mange ganger. Ingen tror det ikke vil skje også i Hellas' tilfelle, sier Roubini.Hellas unngikk så vidt å misligholde gjelden sin i april i år da størrelsen på landets budsjettunderskudd ble kjent og drev landets lånekostnader i været.Et gigantisk lån fra Det internasjonale pengefondet (IMF) og EU kom Hellas til unnsetning, men betingelsen for lånet var at landet sa seg villig til å gjennomføre drastiske sparetiltak i flere år.Den greske regjeringen avviser at landets gjeld må omstruktureres. (©NTB)