Salgsboom etter Michael Jacksons død

Michael Jackson er blitt verdens mestselgende avdøde kjendis etter det plutselige dødsfallet i fjor.

Michael Jackson i aksjon under konserten på Valle Hovin i 1997. NTB-foto Tomm W. Christiansen

Det viser en ny rangering fra Forbes. På fjorårets liste over verdens mestselgende avdøde kjendiser var Michael Jackson rangert som nummer tre, men i år ligger han på førsteplass med en inntekt som er større enn de tolv neste artistene til sammen, ifølge Forbes.Den avdøde superstjernas omsetning har gjort et hopp fra 520 millioner kroner til 1,6 milliarder kroner, viser rangeringen.«Takket være en lukrativ katalog, en filmhit og albumsalg tjente den avdøde popkongen mer i fjor enn Lady Gaga, Madonna og Jay-Z til sammen», skriver Forbes-kommentator Lacey Rose.Michael Jackson var 50 år gammel da han døde i sitt hjem i Los Angeles den 25. juni i fjor.Annenplass på lista tilhører Elvis Presley, mens nummer tre er forfatteren J.R.R. Tolkien. (©NTB)