Sammenligner fredspris med karikaturer

Årets fredspris kan i verste fall skape mye trøbbel for Norge, mener førsteamanuensis Jan Ketil Arnulf ved BI.

Foto: Scanpix
Politikk

Han sammenligner tildelingen med Muhammed-karikaturene. Hvor store problemer prisen vil skape for norsk næringsliv, er naturlig nok avhengig av hvordan kinesiske myndigheter velger å håndtere saken, påpeker Arnulf.- Det er fristende å sammenligne med Muhammed-karikaturene. Hvis noen finner det opportunt, kan dette bli veldig stort og få vidtgående konsekvenser for Norge. Men det kan også bli fort glemt hvis ingen tar det opp, sier han til Finansavisen.Forskeren legger til at innsatsen til norske diplomater også vil ha betydning for hvilke følger prisen til dissidenten Liu Xiaobo vil få for det norsk-kinesiske forholdet.Arnulf er dean for Handelshøyskolen BIs MBA-program i Kina. Han er tilknyttet BIs institutt for ledelse og organisasjon. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv