Skimming-dømte løslates

En fersk dom fra Høyesterett slår fast at det er fritt fram for å ta med seg skimmingutstyr til Norge. Alle utlendinger som er dømt for å ha med seg skimmingutstyr, slippes nå løs.

Foto: Scanpix

Flere vil kreve erstatning av staten, skriver Dagens Næringsliv.Alle utlendinger som er fengslet for å ha tatt med seg såkalt skimmingutstyr inn i Norge for å stjele opplysninger om folks minibankkort, er løslatt med øyeblikkelig virkning.Ikke straffbartMed utgangspunkt i saken til en 26 år gammel rumener som ble tatt med skimmingutstyr i bilen på vei inn i Norge, slår Høyesterett fast at utlendinger ikke kan straffes for å ha tatt med slikt utstyr inn i landet.- Dommen betyr at det per dags dato ikke er straffbart for en utenlandsk borger å ta med seg eller være i besittelse av skimmingutstyr i Norge, sier statsadvokat Geir Evanger ved Oslo statsadvokatembeter.