Da Eidsiva Energi og Troms Kraft betalte ut 700.000 til Senterpartiet sommeren 2009, var det etter å ha mottatt fakturaer der det konkret var spesifisert hva pengene skulle gå til, skriver Dagens Næringsliv.Troms Kraft fikk en faktura med ordlyden «Prosjektstøtte» - «Deltakelse i prosjektet Fornybar Energi». Eidsiva har opplyst at på dets faktura sto det: «Støtte til prosjekt for fornybar energi».Både Eidsiva Energi og Troms Kraft mente at pengene var øremerket til å dekke utgiftene til fornybarprosjektet. Men Senterpartiet lot pengene gå rett i partikassen, og det ble regnskapsført som partistøtte. Både Eidsiva Energi og Troms Kraft har helt til Dagens Næringsliv avslørte saken, trodd at pengene gikk til det som sto oppført på fakturaen.- Det er dekning for å si at det er falske fakturaer, sier Høyres Per-Kristian Foss, som ikke blir overrasket om politiet kobles inn.Venstre-leder Trine Skei Grande mener også at er naturlig at påtalemyndigheten ser på saken.- Så langt jeg kan forstå, er fakturaene ulovlige. Da skal påtalemyndigheten se på det, sier Grande. (©NTB)