- KrF har ingen fremtid dersom man fortsetter som i dag, sier Janne Haaland Matlary til DagenMagazinet.Tidligere KrF-politiker Janne Haaland Matlary arbeider som professor i internasjonal politikk ved Universitetet i Oslo og betrakter partiet fra sidelinjen.- Partiet oppfører seg som en menighet. Og det er tydeligvis det som er kjernevelgernes ønske. KrF går en naturlig død i møte fordi disse velgerne blander tro og politikk.Matlary mener det finnes et potensial for flere velgere. Men da KrF blir et kristendemokratisk parti etter europeisk modell. Den tidligere statssekretæren ser heller ikke hvordan det skal være mulig å bygge bru mellom fløyene i partiet.- Det er umulig å blande politikk og religion. Kjernevelgerne kan aldri kompromisse seg fram med dem som vil ha et kristendemokratisk parti. Jeg ser ingen fremtid for partiet hvis det fortsetter slik som i dag. Velgerne forsvinne etter hvert fordi sekulariseringen fortsetter i samfunnet, sier Matlary.Skifte av partiledelse er heller ingen redning, mener hun.- Hvem som er nestleder spiller ikke så stor rolle. Partiet er splittet på alle fronter. Derfor mener jeg at ledervalget er uinteressant for partiets fremtid, sier professoren. (©NTB)