Tilbyr gratis bussjåførutdanning

Mangelen på bussjåfører er så prekær i mange distrikter at Hordaland nå tilbyr gratis bussjåførutdanning.

Mange parkerte busser - Foto: Scanpix
Politikk

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (KrF) sørger dermed for at Hordaland fylkeskommune blir først i landet med å tilby slik utdanning gratis, skriver Nationen.I første omgang har fylkeskommunen bevilget to millioner kroner til opplæring av nye sjåfører.- Vi finner det riktig å prioritere tiltaket i denne situasjonen. Mangel på bussjåfører skal ikke få hindre reisende som ønsker å ta bussen, sier Selsvold Nyborg.Allerede i slutten av oktober i år kan opptil 25 bussjåførkandidater sette seg på skolebenken for en 11 uker lang opplæring som skal ende opp i sertifikat som bussjåfør.De som ønsker en slik utdanning, må vanligvis punge ut med opptil 100.000 kroner av egen lomme, siden utdanningen ikke kvalifiserer til studielån.I fjor ble det utdannet i underkant av 300 bussjåfører, mens Transportøkonomisk Institutt har regnet ut at det årlige behovet er mellom 1.500 og 2.000 sjåfører. (©NTB)

Nyheter
Kultur