I sin nye bok «Klar tale» skriver den tidligere Frp-lederen at han ikke tror at Stoltenberg vil stille til valg som stortingsrepresentant i 2013, men at utenriksminister Jonas Gahr Støre vil seile opp som Arbeiderpartiets statsministerkandidat.Hagen tror heller ikke at SV-leder Kristin Halvorsen vil være partiets leder ved valget om knapt tre år.Han gir heller ikke Kristelig Folkeparti noen særlige lyse fremtidsutsikter og mener at uansett hva partiet velger så vil det bli feil.I boka oppfordrer Hagen Fremskrittspartiet og Høyre til ikke å lage flere problemer enn nødvendig foran stortingsvalget i 2013.Den tidligere Frp-lederen mener at de to partiene må sette seg sammen i god tid før valget både for å rydde personlige motsetninger av veien og for å lage en felles politisk plattform før valget.Hagen ser for seg vanskelige forhandlinger om en politisk plattform for en flertallsregjeringen av Frp og Høyre. Han konstaterer at det er stor avstand i viktige politiske spørsmål.- Først og fremst dreier dette seg om økonomisk politikk, der Høyre, dessverre, også betrakter handlingsregelen som en avgud, skriver Hagen.Andre problemområder er integrerings- og flyktningpolitikken og helsevesenet og eldreomsorgen.